Jessica Chastain: "Hollywood weet niet hoe ze vrouwelijke spionnen moeten neerzetten"

Jessica Chastain: "Hollywood weet niet hoe ze vrouwelijke spionnen moeten neerzetten"

De actrice gaat dan ook even laten zien hoe het wel moet!

Jessica Chastain is haar nieuwe spionagefilm, The 355, volop aan het promoten. Volgens de bekende actrice wordt het een heel andere film dan wat we normaal voorgeschoteld krijgen, aangezien Chastain gelooft dat Hollywood films rondom vrouwelijke spionnen al jarenlang 'fout' maakt.

Chastain wist de hoofdrol te scoren in Simon Kinberg's The 355, waarin ze CIA-agente Mace Brown speelt, die de taak heeft om een gestolen, uiterst geheim wapen, terug te vinden. Ze staat er echter niet alleen voor, aangezien ze hulp krijgt van andere internationale agenten en experts, gespeeld door Lupita Nyong'o (12 Years a Slave), Penelope Cruz (Vanilla Sky), Fan Bingbing (X-Men) en Diane Kruger (Inglourious Basterds).

Fout
Recentelijk gaf Chastain weer een interview over de film. Zo zei ze o.a. dat The 355 een hele andere actiefilm is dan wat we gewend zijn. De film zal zich volgens haar dan ook onderscheiden van eerdere door vrouwen geleide thrillers en actiefilms.

Zo begint Chastain door te zeggen: "De filmindustrie doet het al jaren fout. Ze weten niet hoe ze vrouwelijke spionnen moeten neerzetten. Ze worden aantrekkelijk en sexy gemaakt, maar dat is niet hoe het er echt aan toe gaat".

Slim
"Vrouwen worden niet enkel ingezet vanwege hun lichamen, maar voornamelijk vanwege hun intellectuele vermogen" vervolgt ze. "Dat is een veel interessanter concept en daar gaat 'The 355' over."

Begin volgend jaar zullen we zien hoe dit uitpakt, aangezien The 355 de eerste week van januari te zien zal zijn!

NieuwsFilm

meest populair