'Eternals' dropt een hele stiekeme hint naar een grote MCU-aankomst

'Eternals' dropt een hele stiekeme hint naar een grote MCU-aankomst

Binnenkort de introductie van...

Attentie: Dit artikel bevat uiteraard SPOILERS!

Eternals kreeg voor de release een stortvloed aan negatieve recensies, maar is (gelukkig voor MARVEL) niet helemaal geflopt.

Met een lange speelduur, trage opbouw, veel diverse personages en filosofischere boodschap dan de gemiddelde superheldenfilm, maakten we kennis met allemaal nieuwe namen die de komende jaren waarschijnlijk meer gaan opduiken in toekomstig fases van het MCU.

Maar er was kort een snelle verwijzing naar een belangrijk artefact dat waarschijnlijk eveneens tot grote dingen zal leiden. Tijdens de scène waarin de Eternals terugkeren naar hun schip, ontdekt Thena (Angelina Jolie) het legendarische zwaard Excalibur in de collectie van Makkari.

Geschiedenis die ver terug gaat
Excalibur heeft een lange historie met Marvel Comics en was al in het bezit van Beowulf, King Arthur, de eerste Black Knight en Doctor Doom. Maar de meest prominente held die het zwaard de afgelopen jaren heeft gehanteerd, is Dr. Faiza Hussain die hiermee een belangrijk lid van MI-13 werd, zich bij de Defenders voegde en samen vocht met de Black Knight.

Hussain is een getrainde dokter en haar medische vaardigheden lijken door Excalibur te worden beïnvloed. Dit betekent dat ze mensen op atomair niveau uit elkaar kan halen, hun lichaam kan veranderen en weer in elkaar kan zetten. Dit kan worden gebruikt om de verwondingen van anderen te genezen, maar heeft natuurlijk ook offensieve toepassingen.

NieuwsFilm

meest populair