Nieuw op Blu-ray: Jungle Cruise - op naar deel twee!

Dwayne Johnson het nieuwe gezicht van Disney?

Bram de Groot 28 november 2021 12:36 in Blu-ray
Discs: 1 x Blu-ray | Release: november 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HDMA 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418598440 | Extra's: Jungle Cruise Expedition Mode | It's a Jungle out There: Making Jungle Cruise | Dwayne and Emily: Undoubtedly Funny | Creating the Amazon | Once a Skip, Always a Skip | Outtakes | Deleted Scenes | Met dank aan: Disney

Met een productiebudget van 200 miljoen dollar moest Jungle Cruise in de zomer van 2019 een aftrap geven aan een nieuwe franchise gebaseerd op een Disneyland-attractie. De film werd echter uitgesteld naar de zomer van 2020 en moest door corona weer worden uitgesteld. De start was alles behalve soepel te noemen.

Jungle Cruise werd net als Black Widow ook gelijk op Disney+ gezet, met extra bijbetaling. Het gevolg was dat de score aan de wereldwijde bioscoopkassa's tegenviel na een weinig opvallend ontvangst onder de critici. Desondanks is deel twee al aangekondigd.

Ontvangst & Box office
De ontvangst van Jungle Cruise was net aan fresh met 62% op de Tomatometer en een fraaie 92% als Audience Score. "De uitwerking is niet zo stevig als sommige van de klassieke avonturen waaraan het te danken is, maar Jungle Cruise blijft een leuke, gezinsvriendelijke reis," luidt de critics consensus.

Het prijzige Jungle Cruise startte in de States met ruim $35 miljoen en eindigde wereldwijd op een matige $220 miljoen. Via Disney+ zouden er nog tientallen miljoenen extra zijn opgehaald.


Blu-ray uitgave
De Blu-ray uitgave van Jungle Cruise is basic en netjes. De uitgave zit in een standaard blauw hoesje met voorop de personages Frank Wolff, Dr. Lily Houghton, de schurk Aguirre en MacGregor Houghton. Om een of andere reden ontbreekt Prince Joachim van Jesse Plemons.

Op de Blu-ray disc staan een aantal extra's, met in-film extra Jungle Cruise Expedition Mode met drie featurettes, de promo Once a Skip, Always a Skip voor de attractie in een van de parken, enkele Outtakes en een rits verwijderde scènes.

De eerste featurette is It's a Jungle out There: Making Jungle Cruise is een korte making of met onder meer de regisseur en de cast. Een leuke kijk achter de schermen. In Dwayne and Emily: Undoubtedly Funny ontmoet je de twee hoofdrolspelers en Creating the Amazon geeft je een blik op hoe de film tot leven kwam. Leuk!

Jungle Cruise
[i]Jungle Cruise is een spannende rit over de Amazone met de komische kapitein Frank Wolff en de onverschrokken onderzoeker Dr. Lily Houghton. Lily reist van Londen naar het Amazone-oerwoud en doet een beroep op de diensten van Frank om haar op La Quila, zijn gammele maar charmante boot, te vervoeren. Lily is vastberaden om een oeroude boom met helende krachten te vinden om de toekomst van de geneeskunde te veranderen.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

En weer wordt er met geen woord gerept over de beeld- en geluidskwaliteit.
En de pagina van de blu-ray reviews is nog steeds niet hersteld.......

Fluffer

Avatar

Teleurstelling deze jungle cruise , het begon nog redelijk goed maar halverwege verzakt de film helemaal in fantasie land en word het een eentonig CGI feestje.
Alles doet natuurlijk denken aan pirates of the carribian maar het niveau van de eerste uit die serie haalt jungle cruise nergens.
Emily Blunt daarentegen zet haar rol met veel enthousiasme neer zoals we van haar gewoon zijn.

Spider-fan

Avatar

Decepticon:

https://www.blu-ray.com/movies/Jungle-Cruise-Blu-ray/289852/#Review

Decepticon

Avatar

@Spider-fan

Ik ben uiteraard heus wel bekend met blu-ray.com. Het is als klacht bedoeld richting filmtotaal, die hier helemaal geen moeite meer steekt in de blu-ray reviews. En zelfs geen aandacht meer schenkt aan de blu-ray review pagina, die al lange tijd niet meer beschikbaar is.

Spider-fan

Avatar

Ik hoop vooral dat de Disney blu-rays weer harder gaan worden qua geluid. Dat schijnt bij deze wel zo te zijn, dus ik hoop er het beste van.
Helaas in het buitenland besteld en dat loopt op het moment erg slecht, daarom wacht ik er al weken op.

En over FT: eigenlijk alles is hier langzaamaan 'stuk'. Zelfs als je gewoon een reactie schrijft op de pagina van een bepaalde film is die niet meer in zijn geheel terug te lezen.
Ze kunnen net zo goed reacties helemaal gaan weghalen. Ze zijn ze inmiddels al aan het verbergen sowieso al.

NieuwsFilm

meest populair