Marvel Studios onthult de bijzondere reis van het schild van Captain America

Het schild van Captain America is heel belangrijk.

Jim Pedd 30 november 2021 20:30 in Algemeen
De tijd van Chris Evans als Steve Rogers a.k.a. Captain America mag dan wel voorbij zijn, de liefde voor het personage gaat niet weg. Vorige week zagen we in de serie Hawkeye het debuut van Rogers: The Musical, een Broadway-show die over het leven van de eerste Avenger ging.

Ter ere van Captain America, kwam Marvel Studios op Instagram met een epische tijdlijn van het schild. Die begint met het maken van het schild door Howard Stark in 1943 en gaat helemaal door tot het schild in handen van de nieuwe Captain America belandt, Sam Wilson.

Captain America's schild
"Hoe het voelt? Alsof het op een grote reis geweest is", schrijft Marvel Studios bij 't bericht:In het Marvel Cinematic Universe zit er een behoorlijk grote lading aan het schild intussen. Het is een symbool geworden dat misschien wel voor meer staat dan alleen een schild.

We zien in de serie The Falcon and the Winter Soldier hoe Sam Wilson heel lang twijfelde over het aannemen van het schild. Hij vond dat het in een museum thuis hoorde, maar aan het einde van de serie nam hij het op zich en besloot hij te accepteren dat hij de nieuwe Captain America is.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Secret1994goesFilm

Avatar

Die overzichten zijn altijd eens leuk om te zien.
Hebben ze ook gedaan bij de Infinity Stones.

NieuwsFilm

meest populair