Gucci-familie haalt uit naar neppe 'House of Gucci', Ridley Scott bijt van zich af

Gucci-familie haalt uit naar neppe 'House of Gucci', Ridley Scott bijt van zich af

De echte Gucci-familie vindt de film niet veel...

Op dit moment is House of Gucci te zien, Ridley Scott's nieuwe film over de familie Gucci en het waargebeurde verhaal over de interne strijd om controle over hun iconische modemerk. De familie reageert nu zelf op de film.

Ondanks het feit dat de film goed werd onthaald, vindt de Gucci-familie het helemaal niks. Een woordvoerder van de wereldberoemde familie liet zich erover uit.

Teleurgesteld
Zo zegt de woordvoerder: "De film laat een verhaal zien dat ver van de waarheid staat. Ze namen niet eens de moeite om de erfgenamen te raadplegen voordat Aldo Gucci, inmiddels al 30 jaar de president van het bedrijf, en de overige familieleden, allen worden neergezet als misdadigers".

"In de film is de Gucci-familie onwetend en ongevoelig voor de wereld om hen heen, maar de film laat een toon en houding zien die nooit bij de familie hoorde. Dit is buitengewoon pijnlijk vanuit een menselijk oogpunt en een beledeging voor de erfenis waarop het merk vandaag is gebouwd".

Nog meer
Het gaat echter van kwaad naar erger. Zo vervolg de woordvoerder: "Wat helemaal belachelijk is is dat die vrouw die verantwoordelijk was voor de moord op Maurizio Gucci wordt neergezet als een slachtoffer dat probeert te overleven in een masculiene en macho bedrijfscultuur".

"Ook dit staat ver van de waarheid. Juist in de jaren tachtig kregen meerdere vrouwen topposities bij Gucci, of ze nu lid van de familie waren of niet. Gucci is een familie die leeft ter ere van het werk van zijn voorouders, wiens werk het niet verdient om belachelijk gemaakt te worden. De film doet de Gucci-familie totaal geen recht aan".

Reactie regisseur
De Gucci-familie haalde eveneens uit naar de casting van Al Pacino en Jared Leto. Zo vinden ze Pacino 'te lelijk' om Aldo Gucci te spelen, terwijl Leto als Paolo Gucci juist belachelijk wordt gemaakt en vreselijk uitziet.

Hier is Scott op zijn beurt niet blij mee: "Ik vind deze opmerkingen beledigend. Ze beweren dat Al Pacino helemaal niet op Aldo Gucci leek, maar wie beter om hen te vertegenwoordigen dan Al Pacino, een van de beste acteurs ter wereld? Ze mogen zich gelukkig prijzen!"

"Jared's performance was in twee derde van de film komisch bedoeld" vervolg Scott. "Er is niet veel informatie beschikbaar over Paolo Gucci, maar wel foto's en Jared's look is identiek. Hij gedroeg en kleedde zich net als Paolo".

NieuwsFilm

meest populair