Disney+ verrast met vroege release 'The Last Duel'

Ridley Scott's The Last Duel staat ineens online.

Jim Pedd 2 December 2021 22:30 in Algemeen
The Last Duel, de nieuwe film van regisseur Ridley Scott, draaide vanaf 14 oktober in de bioscoop en staat nu, anderhalve maand later, al op streamingdienst Disney+. Dat is sinds afgelopen woensdag het geval.

The Last Duel is de eerste van twee films van regisseur Scott. The Last Duel werd goed ontvangen door critici en door het bredere publiek en dus is het een mooi moment om 'm online te zetten voor abonnees op Disney+.

The Last Duel
De film The Last Duel is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Hij speelt zich af in de veertiende eeuw. We volgen de vrienden Jean de Carrouges en Jacques le Gris. Zij zijn twee ridders die een duel tot de dood aangaan op het moment dat de vrouw van Carrouges Le Gris beschuldigd van verkrachting.

Nu kan je de film dus - mits je een abonnement hebt natuurlijk - op Disney+ streamen.

Helaas was de film trouwens wel een monsterlijk grote flop. Met een budget van 100 miljoen dollar, leverde 'ie uiteindelijk 29 miljoen dollar op aan de box office. Waar dat aan heeft gelegen is de vraag, maar Scott denkt onder meer dat de obsessie van millennials met hun smartphone van invloed is geweest.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

5ieb

Avatar

Mooie film met een goed onderwerp dat op de dag van vandaag nog altijd speelt.

adofmirosch

Avatar

Mooi dat die al zo snel op Disney+ staat. Wil deze graag zien.

Ang3l

Avatar

Je moet m wel echt opzoeken in DIsney+, want ik zag er geen enkele promo voor, noch staat hij in mijn rij van "nieuw".

Maar toegevoegd aan de watchlist.

Master Of Films

Avatar

Mooi, want nu kunnen de millennials toch nog The Last Duel oppikken.

BilboBalings

Avatar

Ik ga deze kijken op mijn smartphone.

A-Bat

Avatar

Cool, ik wilde die zien op groot scherm, maar na 1 week speelde die al niet meer.

Toto99

Avatar

@bilbo I see what you did there hehe.

And...Action

Avatar

Dat het verhaal verteld werd vanuit 3 gezichtspunten was leuk en onverwachts. Ik wist wat dat betreft niets van de film. Misschien dat ik daarom in het eerste gedeeldte moest wennen aan het tempo waarin het verhaal werd verteld. De oplopende gebeurtenissen kwamen nogal gehaast over en volgde elkaar snel op met grote tijdsprongen. Het kwam bij mij over alsof er een hoop in is geknipt om de film binnen een bepaalde tijdsduur te houden. Toen ik me realiseerde wat de opzet van de film was en er 1 verhaal werd verteld vanuit 3 perspectieven waarin je zelf maar moet kijken hoe het werkelijk is gebeurd, vond ik dat een prettige ervaring. Veel leuker dan een film waar alles uitgekauwd wordt omdat men bang is dat het publiek het anders niet begrijpt. Geeft de kijker meer waardigheid en geeft de gelegenheid om nog met elkaar van gedachten te wisselen welk deel van elk verhaal nou het dichts bij de waarheid ligt. Voor mij hoeft geweld niet zo gedetaileerd in beeld gebracht te worden en hoef ik ook geen verkrachting te zien. Maar dat is persoonlijk. Concept was Prima.

NieuwsFilm

meest populair