Harry Potter-fan vogelt rare eerste woorden Dumbledore uit

Waarom roept 'ie willekeurige dingen?

Er zijn nog genoeg dingen uit de Harry Potter-franchise die niet perfect zijn uitgelegd in de boeken of films. Een daarvan speelt zich af in Harry Potter and the Sorcerer's Stone.

Het gaat om een moment vrij vroeg in het verhaal, als de sorteerceremonie op het punt staat te beginnen. We horen Dumbledore dan de leerlingen toespreken, maar beginnen met vier woorden die eigenlijk helemaal niet logisch zijn.

De eerste woorden
De eerste vier woorden die Dumbledore spreekt zijn: "Nitwit! Blubber! Oddment! Tweak!" Wat ze betekenen heeft schrijfster J.K. Rowling in de boeken niet uitgelegd en in de films kregen we er ook geen antwoord op.

Er zijn meerdere manieren waarop de gekke termen uitgelegd worden. Zo zijn er fans die denken dat Dumbledore elk huis van toverschool Hogwarts benoemd met een woord dat moet staan voor de kracht ervan.

Een Harry Potter-fan laat op Reddit een nieuwe uitleg weten. Volgens hem zijn het namen en geen willekeurige termen.

Hij stelt dat Dumbledore op deze manier de huiselfen begroet die de leerlingen hun diner zullen brengen. "Het is alsof hij de huiselfen signaleert dat het tijd is om het eten uit te serveren. Hij zegt zelfs 'bedankt' aan het einde", schrijft hij op Reddit.

NieuwsFilm

meest populair