Guillermo del Toro onthult wanneer zijn 'Pinocchio' op Netflix verschijnt

Del Toro komt niet lang na het binnenkort te verschijnen Nightmare Alley alweer met nóg een film.

Zilko Tarici 3 december 2021 10:44 in Algemeen
Volgend jaar komen er twee totaal verschillende nieuwe films over Pinocchio uit. De eerste is de redelijk voorspelbare, live-action remake van de klassieke Disney-animatiefilm, die geregisseerd wordt door Robert Zemeckis. De tweede, een Netflix-film van Guillermo del Toro, wordt echter een stuk duisterder en is een stop-motion animatiefilm met muzikale elementen.

Oscarwinnaar del Toro heeft nu onthuld wanneer zijn Pinocchio zal verschijnen. Tijdens een interview met Collider zei hij er het volgende over:

"Die film komt uit in het laatste kwartaal van 2022. Het is vreemd, want het is alweer vijf jaar geleden dat ik The Shape of Water maakte. En nu komen er opeens twee van mijn films vrij direct achter elkaar uit."

Grote namen
De stemmencast van del Toro's Pinocchio is om van te smullen: Cate Blanchett, Christoph Waltz, Ewan McGregor, Finn Wolfhard, Tilda Swinton, Tim Blake Nelson, Ron Perlman, John Turturro, Burn Gorman, Gregory Mann en David Bradley zullen allen in de film te horen zijn.

Del Toro liet daarnaast weten dat de film behoorlijk persoonlijk wordt:

"Pinocchio is een zeer persoonlijke film voor me. Voor mij zijn Pinocchio en Frankenstein twee verhalen die min of meer hetzelfde zijn. Het idee van een Pinocchio die over dingen gaat die ik als diep ervaar, maar tegelijkertijd ook vol met plezier en muzikale elementen zit, vind ik zeer ontroerend. We hebben nu ongeveer 50% van de film geanimeerd, maar de andere 50% is uitgewerkt in storyboards. Elke keer als ik de film bekijk moet ik janken als een baby."

NieuwsFilm