Steven Spielberg gaat zich wagen aan het enige genre dat hij nog nooit heeft gedaan

En dat is...

Arjen Rooseboom 3 December 2021 22:30 in Algemeen
De legendarische Steven Spielberg brengt binnenkort zijn eerste musical uit, een remake van The West Side Story en tevens een genre dat hij in zijn meer dan 40-jarige carrière nog nooit bezocht had.

Maar er is nóg een onbezocht genre waar Spielberg altijd vanaf is gebleven, tot nu! De regisseur meldt dat hij een aantal westerns aan het ontwikkelen is, maar het is onduidelijk met welke hij definitief verder zal gaan.

In een nieuw interview met Yahoo! gaat hij in op het bijzondere feit dat hem vaak is gevraagd naar ontbrekende genres in zijn oeuvre en hij altijd standaard de musical noemde, maar de western vergat:

"Die vraag is mij de afgelopen vier decennia gesteld, zo niet langer, en ik heb altijd gezegd dat een musical het enige was dat ik niet heb gedaan. Maar wat ik vergat te zeggen is dat ik een western ook nog nooit heb aangepakt. Dus wie weet, misschien ooit, wie weet"?

Even een opsomming
Zoals gezegd heeft Spielberg wel al grote blockbuster-successen geboekt met de genres thriller (Jaws), actie/avontuur (Indiana Jones), oorlog (Saving Private Ryan), drama (Schindler's List), horroravontuur (Jurassic Park), wetenschap (Close Encounters of the Third Kind), misdaad (Catch Me If You Can), romantiek (Always), sciencefiction (Ready Player One), biopic (Lincoln), comedy (The Terminal), animatie (TinTin) en natuurlijk veel meer.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Harmonica1968

Avatar

En western dan? Smiley face

Edit: ik ging er blindelings vanuit dat het over musicals ging, gezien ik West Side Story zag staan.... oeps.

Maar hoop echt dat hij een western gaat maken Smiley face

Havoc

Avatar

@Harmonica1968
Misschien even het artikel lezen.

Master Of Films

Avatar

bestmovieman86 "En porno dan?"
Zijn dochter Mikaela zit al in die bewuste genre.

https://nypost.com/2020/11/09/steven-spielbergs-daughter-mikaela-making-porn-is-a-healing-journey/

BilboBalings

Avatar

Ik heb hem nog nooit een animefilm zien regisseren…

Sand

Avatar

wel matig dat ze Jurassic Park bij horror zetten.. had hem wel eens een echte horror willen zien maken

horizon

Avatar

Denk dat hij nog wel meer genres niet gedaan heeft.

John Wayne

Avatar

Horror heeft hij ook al gedaan met Poltergeist. Hoewel Tobe Hooper als regisseur te boek staat, is het bekend dat hij weinig inbreng had en dat producent en schrijver Spielberg een allesbepalende factor was.

SunChaser

Avatar

Gaat zich wagen? de film is al 2 jaar klaar

ulvrin

Avatar

@BilboBalings , behalve kuifje moet je niet vergeten dat hij Dreamworks heeft opgericht en verschillende animatie films heeft geregiseerd.

BilboBalings

Avatar

DreamWorks is toch echt geen anime.

Gigan72

Avatar

Hij heeft nog geen echte Snuff-film gemaakt..Smiley face

Pronk47

Avatar

@BilboBalings
hij deet Tin Tin en hij was producer van Pinky and the Brain en Freakazoid.

Blockbuster

Avatar

Hij produceerde Back To The Future III (1990), dat in mijn ogen gewoon een western is. Speelt zich iig voor het overgrote deel af in 1885. Ook produceerde hij An American Tail I & II (1986 & 1991), The Land Before Time (1988) en Who Framed Roger Rabbit (1988), dat is dus ook allemaal animatie. Poltergeist is inderdaad gewoon van zijn hand. Typische Spielberg film. En Tobe Hooper is helemaal niet zo'n waanzinnig goede regisseur. Ik vind zelfs zijn The Texas Chainsaw Massacre prut, lower dan low-budget. De beste Tobe Hooper film vind ik nog Salem's Lot (wat eigenlijk een miniserie is), en The Funhouse en Invaders From Mars gaan ook nog wel, alles daarna is direct-to-video/dvd rotzooi. Gremlins is ook duidelijk van zijn hand, en valt voor mij ook onder het kopje horror.

BilboBalings

Avatar

@Pronk47, ik weet dat hij bij deze betrokken was. Ik refereerde echter meer naar de Japanse anime.

Nature

Avatar

Maak niet uit welk genre je kiest, als de film maar top is.

Calvero

Avatar

silent movie?

NieuwsFilm

meest populair