Steven Spielberg gaat zich wagen aan het enige genre dat hij nog nooit heeft gedaan

Steven Spielberg gaat zich wagen aan het enige genre dat hij nog nooit heeft gedaan

En dat is...

De legendarische Steven Spielberg brengt binnenkort zijn eerste musical uit, een remake van The West Side Story en tevens een genre dat hij in zijn meer dan 40-jarige carrière nog nooit bezocht had.

Maar er is nóg een onbezocht genre waar Spielberg altijd vanaf is gebleven, tot nu! De regisseur meldt dat hij een aantal westerns aan het ontwikkelen is, maar het is onduidelijk met welke hij definitief verder zal gaan.

In een nieuw interview met Yahoo! gaat hij in op het bijzondere feit dat hem vaak is gevraagd naar ontbrekende genres in zijn oeuvre en hij altijd standaard de musical noemde, maar de western vergat:

"Die vraag is mij de afgelopen vier decennia gesteld, zo niet langer, en ik heb altijd gezegd dat een musical het enige was dat ik niet heb gedaan. Maar wat ik vergat te zeggen is dat ik een western ook nog nooit heb aangepakt. Dus wie weet, misschien ooit, wie weet"?

Even een opsomming
Zoals gezegd heeft Spielberg wel al grote blockbuster-successen geboekt met de genres thriller (Jaws), actie/avontuur (Indiana Jones), oorlog (Saving Private Ryan), drama (Schindler's List), horroravontuur (Jurassic Park), wetenschap (Close Encounters of the Third Kind), misdaad (Catch Me If You Can), romantiek (Always), sciencefiction (Ready Player One), biopic (Lincoln), comedy (The Terminal), animatie (TinTin) en natuurlijk veel meer.

NieuwsFilm

meest populair