'Train to Busan'-bedenker heeft een heel duidelijk idee over de Amerikaanse remake

'Train to Busan'-bedenker heeft een heel duidelijk idee over de Amerikaanse remake

Die moet wel echt iets nieuws brengen.

Met de film Train to Busan boekte regisseur Yeon Sang-ho wereldwijd een groot succes. De Zuid-Koreaanse film was wereldwijd een hit en meestal leidt dat tot een Amerikaanse remake.

Dat leidde tot wat opgetrokken wenkbrauwen bij de fans. De filmmaker die verbonden is aan het project hoopt hun ongelijk te kunnen bewijzen. En Yeon Sang-ho heeft er ook zo een heel eigen perspectief op.

Train to Busan-remake
"We gebruiken het woord 'remake', maar ik denk niet dat het een remake is als je gewoon met wat meer geavanceerde technologie een origineel stukje werk opnieuw maakt," begon hij een interview met TIME.

Wat hem betreft moet een remake "een compleet nieuwe creatie" zijn. "Ik denk niet dat er gelijkenissen hoeven te zijn tussen de remake en het originele Train to Busan. Ik hoop dat het een duidelijk eigen visie en kwaliteiten heeft. Eerlijk gezegd denk ik als bedenker, als de remake bijna hetzelfde wordt als het origineel: is het niet beter om Train to Busan te kijken?"

Daarom hoopt hij "dat de nieuwe remake niet echt refereert naar het oorspronkelijke werk en er ook niet te veel mee bezig is. Laat het een compleet nieuwe creatie zijn."

NieuwsFilm

meest populair