Gerucht: DC werkt aan een 'Crisis on Infinite Earths'-trilogie

Gerucht: DC werkt aan een 'Crisis on Infinite Earths'-trilogie

Crisis on Infinite Earths komt ook naar het DCEU?

Het gerucht gaat dat de animatieafdeling van DC Comics werkt aan een gloednieuwe filmtrilogie op basis van Crisis on Infinite Earths.

Het gerucht komt van filmcriticus Matías Léorta, die op Twitter meldde dat DC hoopt met de animatiefilms meerdere incarnaties van zijn helden samen te brengen. Het zou dan gaan om de realiteiten van meerdere DC-animatieprojecten.

Crisis on Infinite Earths
Het gaat naar verluidt om het DC Animated Universe - dat lanceerde in 1992 met Batman: The Animated Series en eindigde met Justice League Unlimited in 2005; het DC Animated Movie Universe, televisieseries als Teen Titans en Harley Quinn en de shorts in de DC Showcase-verzameling.

Crisis on Infinite Earths is een twaalfdelige miniserie in de comics die tussen april 1985 en maart 1986 uitgebracht werd. Het verhaal moest het DC-multiversum tot een einde brengen. DC had al jarenlang verschillende Aardes laten zien en het idee was om een nieuwe continuïteit vast te stellen waarin alles weer samenkwam.

Het bleek een groot succes, dat een nieuwe richting voor alle DC Comics inluidde. De boel werd wat volwassener in toon en in stijl. Het Arrowverse verfilmde de boel al eens, met groot succes.

NieuwsFilm

meest populair