'The Matrix Resurrections' onthult schokkende terugkeer Niobe

Die ziet er pas anders en veel ouder uit.

Niobe keert officieel terug naar de Matrix. Fans zullen echter twee keer moeten kijken om het personage van actrice Jada Pinkett Smith te herkennen in de nieuwe trailer voor The Matrix Resurrections.

Toen de cast voor de eerste franchisefilm gezocht werd, deed Smith auditie voor de rol van Trinity. Die kreeg ze niet, maar de Wachowski's hielden Smith in het achterhoofd voor een andere rol en dat werd uiteindelijk die van Niobe. Die ze nu dus weer speelt, maar met een wat andere look.

Nieuwe The Matrix Resurrections-teaser
In de nieuwe teaser horen we Niobe vertellen hoe luidruchtig de Matrix wel niet is. Dat lijkt weer een referentie te zijn naar de alomtegenwoordigheid van technologie tegenwoordig. Vervolgens zegt ze dat oorlog net zo luidruchtig is, zien we flitsen van aanstaande strijd en ineens een shot van een veel oudere Niobe.

Die heeft duidelijk meer ervaring met de gruwelen van de wereld om haar heen. Maar dat zij zo oud is, zegt ook iets over de richting van de nieuwe film.

We weten bijvoorbeeld dat er een jongere Morpheus in zit; zou die dan een programma van de machines zijn? En Neo is in een van de trailers in een korte flits heel oud, zou dat dan zijn 'echte' zelf zijn? Dat zijn allemaal vragen die gelukkig binnenkort al beantwoord worden!

The Matrix Resurrections is vanaf 23 december in de bioscoop te zien.



NieuwsFilm

meest populair