'The Matrix Resurrections' nu al klaar voor box office goud

De film komt ook in China uit.

Jim Pedd 7 december 2021 09:12 in Algemeen
Afgelopen november bleek al dat men in China zou overwegen om The Matrix Resurrections in de bioscoop uit te brengen. En nu blijkt dat de film goedkeuring van de censuur heeft gekregen en ook echt te zien zal zijn in het land. En wel vanaf 14 januari 2022.

De nieuwe film met acteur Keanu Reeves in de hoofdrol is over iets meer dan een week in de bioscoop te zien; vermoedelijk overdag gezien de huidige coronamaatregelen. Voor Warner Bros. valt er in Nederland waarschijnlijk niet zo heel veel te verdienen daardoor, maar gelukkig mag de film ook in China uitgebracht worden.

Chinese release
De film is half januari in China te zien. Dat is misschien slecht nieuws, aangezien The Matrix Resurrections over een paar dagen in de Verenigde Staten te zien is en daar tegelijk op HBO Max uitkomt. Dat werkt piraterij in de hand, wat weer slecht zou kunnen zijn voor de box office.

Tegelijk is de Chinese release van The Matrix Resurrections een mooie mijlpaal voor Warner Bros., want het is de enige grote Hollywood-titel op de aankomende releasekalender in China.

In China wordt veel meer geld verdiend met bioscoopreleases op dit moment. Maar Hollywood-titels doen het er niet geweldig en dus is het de vraag of The Matrix Resurrections wel goed gaat presteren.

The Matrix Resurrections draait om Neo die weer in de Matrix leeft en bevrijd moet worden door Morpheus en de crew.

NieuwsFilm