'Eternals' gaat volstrekt in tegen dit 'Avengers: Endgame'-plot

'Eternals' gaat volstrekt in tegen dit 'Avengers: Endgame'-plot

Het verhaal rond Vormir klopt niet meer.

Avengers: Endgame legde al stilletjes uit waarom de Soul Stone verborgen werd op de planeet Vormir. Maar Eternals lijkt daar lijnrecht tegenin te gaan.

Marvel Studios zet al sinds 2014 de Celestials - de ruimtegoden van het MCU op. We zagen bijvoorbeeld beelden van een Celestial die de Power Stone gebruikte om al het leven op een oeroude planeet uit te roeien. In Avengers: Endgame hoorden we dat Vormir "het centrum van de beschaving van de Celestials" was. Dat zegt Nebula althans. Maar dat kan niet.

Eternals-verhaal
Volgens Marvel-film Eternals zijn de Celestials kosmische wezens die het universum gemaakt hebben. Ze zijn zo groot dat complete werelden dienst doen als een soort incubator voor hun eitjes.

Het zaad van een Celestial zit ingekapseld in de kern van een planeet, waar de Celestial zichzelf kan voegen met de levenskracht van de bewoners. De Celestial in de beelden van de Collector die een planeet verwoest is een dwerg vergeleken met andere Celestials.

Het lijkt tegelijk niet heel logisch om ervan uit te gaan dat een Celestial-beschaving zich kan concentreren op een enkele planeet. Tenzij die natuurlijk gigantisch is.

Maar het simpele feit dat de Celestials de scheppers van het ons bekende universum zijn, druist hier natuurlijk weer tegenin. Er moet zo bezien een andere reden zijn geweest voor Vormir als locatie van de Soul Stone.

NieuwsFilm

meest populair