'The Matrix Resurrections': Waarom is Niobe ineens veel ouder?

'The Matrix Resurrections': Waarom is Niobe ineens veel ouder?

Jada-Pinkett Smith is terug als Niobe.

Let op: Dit bericht bevat SPOILERS.

De meest recente trailer voor The Matrix Resurrections liet een oudere Niobe zien. Het is de vraag waarom zij zoveel ouder geworden is.

In de trailer zagen we de rebel uit Zion, wederom gespeeld door Jada Pinkett-Smith in gesprek met Neo. Haar nieuwe look is een van de meest opvallende onthullingen in de trailer voor The Matrix Resurrections, naast de terugkeer van Agent Smith. Er zijn meerdere verklaringen te bedenken waarom ze nu zo oud is.

Oudere Niobe
Dat Niobe een stuk ouder is, heeft er vermoedelijk mee te maken dat er gewoon heel wat tijd verstreken is sinds het einde van de vorige film.

Neo en Trinity zijn nu ook wat ouder dan eerder, maar niet zo veel ouder (hoewel Neo in een spiegel wel wat ouder uitziet). Misschien komt dat doordat zij gevangen zitten in lussen binnen de Matrix. We horen Morpheus zeggen: "We kunnen het niet zien, maar we zitten gevangen in vreemde herhalende lussen". Buiten de gesimuleerde realiteit zou Niobe hier niet door geraakt worden.

In de trailer wordt geïmpliceerd dat er weer oorlog woedt tussen mensen en machines. Neo's haren zijn kort geschoren. Daarmee lijkt het erop dat hij niet al te lang geleden bevrijd is uit de Matrix en in dit shot weer in Zion is.

Gezien de hoge leeftijd van Niobe in de trailer voor The Matrix Resurrections zou het mogelijk kunnen zijn dat ze nu een van de leiders van Zion is. En dat ze ook een mentorfiguur is voor Neo in de nieuwe film.

NieuwsFilm

meest populair