Wanneer speelt 'The Matrix Resurrections' zich nou eigenlijk af?

Wanneer speelt 'The Matrix Resurrections' zich nou eigenlijk af?

Er lijkt een grote tijdsprong gemaakt te zijn.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Hoewel The Matrix Resurrections achttien jaar na het einde van de oorspronkelijke filmtrilogie uitgebracht wordt, zijn er veel hints die erop wijzen dat de nieuwe film zich in het filmuniversum later afspeelt.

In juli ging het gerucht dat The Matrix Resurrections een tijdsprong van zestig jaar zou maken. De terugkeer van Neo en Trinity in de film maakte dat dit onwaarschijnlijk leek. Maar de meest recente trailer voor The Matrix Resurrections liet Jada Pinkett-Smith's personage Niobe zien, die er stukken ouder uit ziet terwijl ze met een relatief jonge Neo spreekt.

The Matrix Resurrections-tijdsprong
De tijdlijn in The Matrix Resurrections lijkt enigszins in de war te zijn. Morpheus ziet er in de trailers stukken jonger uit, maar Niobe lijkt veel ouder. Een antwoord kan erin liggen dat Morpheus, Neo en Trinity programma's van de machines zijn. Aangezien hun lichamen sowieso gemaakt worden door de machines, kan het goed dat hun fysieke verschijningen gekloond zijn.

De suggestie is in elk geval dat de echte wereld in The Matrix Resurrections enkele tientallen jaren gevorderd is in de tijd dat de franchise afwezig was.

Dat verklaart waarom Niobe een stuk ouder is, maar geeft nog geen antwoord op de vraag hoeveel tijd er dan precies tussen de films zat.

Het gerucht dat de film zich vele jaren later afspeelt lijkt in elk geval bevestigd te zijn. Aangezien het erop lijkt dat Morpheus als jonge 'zelf' terug is, zou je kunnen aannemen dat de oude Morpheus om het leven gekomen is tijdens de opnieuw uitgebroken oorlog tussen mensen en machines.

NieuwsFilm

meest populair