Is Morpheus niet gewoon dood in 'The Matrix Resurrections'?

Is Morpheus niet gewoon dood in 'The Matrix Resurrections'?

The Matrix Resurrections lijkt Morpheus opnieuw gecast te hebben. Waarom?

Een trailer voor The Matrix Resurrections hint eindelijk naar een antwoord op de vraag waarom de controversiële keuze gemaakt werd om Morpheus opnieuw te casten.

Het iconische personage werd driemaal gespeeld door Laurence Fishburne. Maar de rol is overgedragen aan acteur Yahya Abdul-Mateen II. Waarom is nog niet uitgelegd, maar de nieuwe trailer hint zeker naar een antwoord.

De nieuwe Morpheus
Morpheus is een machtige en charismatische leider die veel van zijn leven heeft doorgebracht met de zoektocht naar The One, het individu dat zijn bovenmenselijke krachten moet gebruiken om de oorlog tussen mensen en machines te beëindigen.

De nieuwe trailer voor The Matrix Resurrections hint ernaar dat de originele Morpheus dood is. We zien namelijk dat Niobe veel ouder is dan hoe we haar achterlieten. Aangezien de twee een relatie hadden en samenleefden in de stad Zion, lijkt het erop dat de twee samen oud zijn geworden. De echte Morpheus zou zodoende dood kunnen zijn, ofwel door ouderdom, ofwel door de opnieuw opgelaaide oorlog.

Dat Abdul-Mateen een jongere versie speelt weten we intussen al. Tegelijk heeft hij scènes met een oudere Neo. Daarmee is de kans groot dat deze versie van Morpheus een programma is. Wellicht zelfs een programma dat op een zeker moment zijn band met de machines verbreekt en Neo en Trinity werft om de oorlog te beëindigen - net als eerst.

Dat verklaart ook waarom de film over een tijdlus zal gaan. Gelukkig weten we deze maand meer, want de film draait over twee weken in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair