Oorspronkelijke Freddie Mercury in megahit 'Bohemian Rhapsody' zou helemaal shit zijn geweest

Oorspronkelijke Freddie Mercury in megahit 'Bohemian Rhapsody' zou helemaal shit zijn geweest

Roger Taylor is nogal kritisch.

Queen-drummer Roger Taylor ging tijdens een interview in op het oorspronkelijke plan om acteur Sacha Baron Cohen als Freddie Mercury te casten in de film Bohemian Rhapsody. Wat Taylor betreft zou die verschrikkelijk zijn geweest als de beroemde zanger.

De film, die een megahit was aan de box office, had oorspronkelijk een rol voor Baron Cohen als de onconventionele zanger en het rockicoon. Uiteindelijk nam Rami Malek het van hem over en won hij een Academy Award, Golden Globe en ook nog eens een BAFTA voor de beste acteur.

Helemaal shit
De gesprekken over een Mercury-biopic begonnen al in 2010, toen Baron Cohen aan het project verbonden was. Het was een passieproject voor de acteur, maar zijn visie clashte met de bang en de producenten en dus vertrok hij in 2013.

Vervolgens worstelden de makers met het vingen van een regisseur en werd zelfs twee weken voordat de opnames afgerond werden regisseur Bryan Singer ontslagen.

Tegenover Metro is Taylor ook heel hard over Baron Cohen. "Ik denk dat hij helemaal shit zou zijn geweest," begon de drummer.

"Sacha is pushy. Hij is ook vijftien centimeter te lang. Maar ik heb zijn laatste vijf films gezien en kwam tot de conclusie dat hij geen goede acteur is. Misschien vergis ik me. Ik denk wel dat hij een briljante komiek is die heel uniek te werk gaat en daar is hij ook echt goed in. Maar Rami deed fantastisch werk in een bijna onmogelijke rol."

NieuwsFilm

meest populair