Adam McKay over het bijna-dood ongeluk van Will Ferrell op de set van 'Anchorman 2'

Filmmaker Adam McKay beschrijft het afschuwelijke moment toen de geliefde komische acteur Will Ferrell bijna doodging.

De Oscar-winnende Adam McKay heeft herinneringen opgehaald aan een gruwelijk moment toen Will Ferrell bijna werd gedood op de set van Anchorman 2. Zoals ET Canada meldt, kwam Ferrell gevaarlijk dicht bij de dood tijdens het filmen van een opknoping scène in de Anchorman sequel.

Will Ferrell
McKay sprak over het incident toen hij het belang van veiligheid op zijn sets besprak, en benadrukte het moment als een in het bijzonder dat de cast en crew "er twee dagen ziek van waren." De filmmaker beschreef het incident als een incident dat eerder was bedoeld als een "flauwe grap" in de film.

Hij zei: "Het was een scene waar Ron Burgundy [Ferrell] zichzelf ging ophangen. Een halve seconde lang werkte het tuig niet goed en stond er spanning op het touw, maar toen begaf het en Will was in orde."

Risico's in filmproducties
Het incident heeft een nog diepgaander effect door de recente dood van cinematograaf Halyna Hutchins op de set van de door Alec Baldwin geproduceerde film, Rust. Het is ook een belangrijke les voor filmmakers van alle niveaus dat er altijd een risico is op ernstige verwondingen of erger dan de juiste protocollen niet worden gevolgd.

In dit specifieke geval is McKays verklaring de eerste die de meesten over het incident horen, en er is geen Ferrell-fan die niet ineenkrimpt bij de gedachte aan hoe veel erger het had kunnen aflopen. Gelukkig is Ferrell gezond en wel, en heeft Anchorman 2 geen andere levensbedreigende momenten gekend tijdens de productie.



NieuwsFilm

meest populair