'Empire'-acteur die racistische aanval zelf in scène zette keihard aangepakt

'Empire'-acteur die racistische aanval zelf in scène zette keihard aangepakt

De jury gelooft niets van de verdediging van Jussie Smollett.

Voormalig Empire-acteur Jussie Smollett is schuldig bevonden aan het in scène zetten van een gewelddadige, racistische aanval op hem. Dat heeft de jury donderdag besloten na een negen uur durend beraad.

Jussie Smollett claimde in januari 2019 het slachtoffer te zijn geworden van een aanval op straat. Volgens de acteur liep hij naar huis toen gemaskerde mannen hem begonnen uit te schelden en aan te vallen. Ze zouden bleekmiddel over hem heen hebben gegooid en een strop om zijn nek hebben geknoopt.

De twee 'daders', de broers Abimbola en Olabinjo Osundairo, beweerden echter dat de hele aanval in scène was gezet. Smollett zou hen een flink geldbedrag hebben betaald om hem daarbij te helpen.

Justitie twijfelde gezien al het bewijs dat daarna werd gevonden al snel aan het verhaal van Smollett. Volgens de openbaar aanklagers wilde Smollett gewoon media-aandacht om zijn carrière een boost te geven.

Nu is Smollett dus ook door de rechtbank schuldig bevonden voor het faken van de aanval, evenals voor het doen van een valse aangifte. Er hangt hem daardoor een aardige straf boven het hoofd: maximaal drie jaar gevangenisstraf en een boete van 25.000 dollar.

De advocaten van Smollett blijven echter volhouden dat de broers homofoob waren en hun cliënt daarom hebben aangevallen. Volgens de jury dus een ongeloofwaardig verhaal. Smollett is vooralsnog op borgtocht vrij, in afwachting van de definitieve straf die hij krijgt opgelegd.

NieuwsFilm

meest populair