'Drive'-regisseur onder vuur na doden van varken voor nieuwe Netflix-serie

'Drive'-regisseur onder vuur na doden van varken voor nieuwe Netflix-serie

Een klokkenluider beweert dat een varken is gedood tijdens de productie van Nicolas Winding Refn's nieuwste serie.

Drive-regisseur Nicolas Winding Refn is onder vuur komen te liggen omdat hij een varken zou hebben gedood voor zijn nieuwe Netflix-serie. De Deense filmmaker brak voor het eerst door in Hollywood met zijn film Bronson uit 2008.

Refn is ook bekend om zijn verschillende samenwerkingen met Ryan Gosling, waaronder Drive uit 2011 en Only God Forgives uit 2013. Nu ligt de filmmaker onder vuur nadat hij een varken zou hebben gedood tijdens de productie van zijn naamloze Deense Netflix-serie, zo blijkt uit een persbericht van PETA.

PETA
Een klokkenluider informeerde de dierenrechtenorganisatie over het vermeende incident en de groep stuurde vervolgens een brief naar Netflix's co-CEO Reed Hastings met het verzoek om de specifieke scène uit de show te knippen. De politie onderzoekt de zaak momenteel, omdat de Deense dieren welzijnswet verbiedt dat dieren aanzienlijk ongemak ondervinden op filmsets.

PETA had het volgende te zeggen over de zaak: "Het doden van een wezen met gevoel en het misbruik maken van die dood omwille van entertainment is onaanvaardbaar en kan illegaal zijn. Geen enkel dier zou mogen lijden of sterven voor menselijk vermaak, en PETA roept Netflix op om alle beelden die de nodeloze, zinloze slachting van dit varken zouden kunnen verheerlijken op de vloer van de snijzaal te laten liggen."

Nicholas Winding Refn
Refn's films, en dan vooral Drive, hebben eerder grafisch en gruwelijk geweld vertoond, maar hij is nog nooit zo ver gegaan tot het daadwerkelijk schaden van mensen of dieren voor entertainment. Volgens veel filmliefhebbers is een deel van de aantrekkingskracht van het maken van films de illusie, en het tonen van een werkelijke dood op het scherm gaat in tegen dat ideaal.

In de Verenigde Staten krijgen films regelmatig een "No Animals Were Harmed" disclaimer om het publiek ervan te verzekeren dat alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen. De regisseur heeft geen geschiedenis van het beschadigen van dieren in zijn eerdere werk, maar het valt nog te bezien wat er van deze recente beschuldigingen terechtkomt.

NieuwsFilm

meest populair