'The Matrix Resurrections' maakt het offer van Neo zinloos

'The Matrix Resurrections' maakt het offer van Neo zinloos

Daar lijkt het in elk geval op met The Matrix Resurrections.

Niemand weet zeker hoe The Matrix Resurrections precies verbonden zal zijn aan de reeds bestaande trilogie van de Wachowski's. Zeker is wel dat Neo's wapenstilstand met de Machines niet goed stand heeft gehouden.

De macht van Agent Smith bedreigde zowel Zion als zijn eigen scheppers. Alleen Neo kon hem nog stoppen, maar hij had wel de hulp van de Machines nodig om dat te doen. En dus reisde hij samen met Trinity naar Machine City, waar Neo een deal sloot: Als hij Smith kon verslaan, dan eindigde de oorlog tegen Zion. De Architect bevestigde zich te zullen houden aan die kant van de deal, maar The Matrix Resurrections laat zien dat diens scepsis goede redenen had.

The Matrix Resurrections-verhaal
Het verhaal van The Matrix Resurrections is natuurlijk nog niet zeker. Het lijkt ergens wel een soort remake van het origineel uit 1999 te zijn, gezien de vele scènes die we hebben gezien die sterk doen denken aan de andere films.

Maar los daarvan is duidelijk dat het pact tussen Neo en de Machines compleet mislukt is. De mensheid en de Machines voeren weer oorlog tegen elkaar. De Matrix is bijvoorbeeld sterker dan ooit, en in de echte wereld zagen we een boel ontploffingen.

Dat wijst erop dat de strijd weer losgebarsten is en dat Neo's acties er niet direct toe geleid hebben dat de vrede blijvend was.

De Agents zijn immers terug, de Matrix is actief en de Machines lijken nog altijd de grote baas. De vraag is dus vooral hoe The Matrix Resurrections straks het verhaal van Neo voortzet zonder zijn meest heldhaftige moment teniet te doen.

NieuwsFilm

meest populair