Marvel Studios twijfelde heel lang over 'Shang-Chi' opening

Marvel Studios twijfelde heel lang over 'Shang-Chi' opening

Moest Shang-Chi wel met een niet-Engelse opener komen?

Het creatieve team van Marvel Studios was bang dat het Amerikaanse publiek meteen af zou haken bij de nieuwe film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Die begint namelijk met een opening die niet in het engels gesproken is.

De Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is de eerste film in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe die om een gloednieuwe held draait. Simu Liu is Shang-Chi, een indrukwekkende vechter met een duister verleden die zich al lang geleden tegen de criminele organisatie van zijn vader gekeerd heeft, de Ten Rings.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is een grote stap vooruit voor het MCU. De film heeft als eerste MCU-film een Aziatische hoofdrolspeler, jaren nadat de filmstudio voor controverse zorgde met personages als de Ancient One en Iron Fist.

Helemaal aan het begin van de MCU-film zit een proloog die de opkomst van de Ten Rings verbeeldt en het verhaal van de ouders van Shang-Chi vertelt. Wenwu en Ying Li staan daarin centraal en we horen hen mandarijn spreken.

Marvel-baas Kevin Feige: "Eerlijk gezegd waren we er altijd klaar voor om te zien of het publiek het af zou wijzen in onze test screenings. 'Zijn we hier te ver gegaan?' Dat was niet ons eerste instinct. Destin geloofde heel erg dat het publiek erin mee zal gaan, en dat deden ze. Het was niet eens een vraag, geen zorg. Integendeel, voor mijn gevoel voegde het authenticiteit aan de film toe."

NieuwsFilm

meest populair