Schrijfster J.K. Rowling is terug en zet Twitter weer in vuur en vlam

Schrijfster J.K. Rowling is terug en zet Twitter weer in vuur en vlam

Haar (voormalige) fans begrijpen er helemaal niets van...

Schrijfster J.K. Rowling was ooit geliefd en beroemd dankzij haar Wizarding World-boeken rondom tovenaarsleerling Harry Potter, maar de laatste jaren valt vooral haar Twittergedrag op.

In het verleden heeft ze al eens eerder haar discriminerende kijk op transgenders en transrechten uitgedragen, maar net op het moment dat de zaken leken af te koelen, is er weer een nieuw bericht verschenen.

Een artikel uit The Times meldt namelijk dat de politie voortaan verkrachtingen door daders met mannelijke geslachtsdelen als 'vrouwelijk' zal gaan registreren als dat het geslacht is waarmee ze zich identificeren, zelfs als die persoon nog niet wettelijk is veranderd. Uiteraard kon Rowling het niet laten om controversieel te reageren:


Waarom?
Ondanks alle haat in het verleden, laat Rowling zich duidelijk niet afschrikken en menig gebruiker heeft dan ook (weer) negatief geantwoord.

Mensen snappen niet waarom de schrijfster momenteel op deze manier de publiciteit blijft zoeken en het aantal volgers neemt in rap tempo af.

Fans overwegen zelfs niet langer Harry Potter-inhoud te lezen of te bekijken en het is dus te hopen dat dit binnenkort geen ernstige gevolgen gaat hebben voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.

NieuwsFilm

meest populair