Keanu Reeves vertelt waar 'The Matrix' echt om draait volgens hem

Keanu Reeves vertelt waar 'The Matrix' echt om draait volgens hem

Acteur Keanu Reeves heeft een duidelijke visie.

In de kern is The Matrix een sci-fi actiefranchise. Maar achter de post-apocalyptische saga die zich afspeelt rond een alternatieve realiteit en oorlog tussen de mensheid en machines, zit veel meer.

Nu de release van The Matrix Resurrections om de hoek staat, kan het debat over de ideeën achter de franchise weer losbarsten. In een interview ging acteur Keanu Reeves in op wat er volgens hem achter zit.

Wat bedoelt men?
Reeves sprak met Entertainment Tonight en legde uit waar de films volgens hem voor staan.

"Ik denk dat de basis van deze films het idee van compassie en liefde voor alle niet-zelfbewuste wezens is. En we zien het in de films met programma's van kunstmatige intelligentie en machines," begon de acteur.

"Wat in 1999 en in 2003 de toekomst was, is ons heden. Het was invloedrijk. Ik denk dat de invloeden die in The Matrix zaten, die nieuwe invloeden wat camerahoeken en anime en actie betreft naar andere filmmakers brachten. Het begon met acteurs en actrices die getraind werden om te proberen fysieker te acteren."

Je kunt volgende week in de bioscoop genieten van The Matrix Resurrections. Die ziet er in de eerste trailers behoorlijk ambitieus uit, dus dat belooft wat!

NieuwsFilm

meest populair