Hoe Ridley Scott zijn films zo extreem snel op kan nemen

Hoe Ridley Scott zijn films zo extreem snel op kan nemen

Ridley Scott is altijd heel snel.

Ridley Scott is net 84 jaar oud geworden, maar is voorlopig van plan om vrolijk door te gaan met het maken van films. De regisseur staat intussen ook bekend als een van de meest economische filmmakers in de industrie.

Hoewel Scott geregeld films maakt met een budget van meer dan 100 miljoen dollar, met vaak nagemaakte filmsets en intensief post-productiewerk, weet hij zijn projecten altijd op tijd te leveren en binnen budget. Dat is nog knapper als je meeweegt dat hij zestien films gemaakt heeft in de afgelopen twintig jaar. Hoe dan?

Altijd binnen budget
Acteur Ben Affleck sprak in een interview met The Playlist over de meest recente film van regisseur Ridley Scott, The Last Duel en legde uit hoe Scott zijn films zo snel weet te maken.

"Als je het op een intelligente manier blokt en je hebt goede cameramensen, wat iets is dat Ridley kan regelen, en je hebt geweldig productiedesign en goede acteurs, dan kan je vijf camera's gebruiken, wat Ridley doet: vijf of zes camera's tegelijk. Zo neemt hij een scène van drie pagina's' rond een keukentafel op in drie uur tijd."

Dat is knap, want een gemiddelde Hollywood-film doet gemakkelijk een complete dag over één pagina aan script. Voor Scott geldt dat dus duidelijk niet!

NieuwsFilm

meest populair