Wordt J.K. Rowling haar eigen wereldberoemde franchise uitgewerkt?

Wordt J.K. Rowling haar eigen wereldberoemde franchise uitgewerkt?

De studio lijkt de schrijfster minder en minder te willen betrekken.

J.K. Rowling is natuurlijk voornamelijk bekend van haar wereldberoemde Wizarding World-boeken rondom tovenaarsleerling Harry Potter, maar de laatste jaren valt vooral haar Twittergedrag op. Nu lijkt het er zelfs op dat ze haar eigen franchise uitgewerkt wordt.

Recentelijk kwam namelijk de Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbeldore-trailer uit. De eerste film werd relatief positief onthaald, maar het vervolg, genaamd The Crimes of Grindelwald, deed het minder goed. De druk voor het derde deel is dan ook, voor diverse redenen, hoog.

Geen Johnny Depp
Zo lijken de nodige filmfanaten en Harry Potter-fans al afgehaakt te zijn toen Johnny Depp werd vervangen door Mads Mikkelsen. Depp werd namelijk door zijn ex-vrouw, actrice Amber Heard, van huiselijk geweld beschuldigd.

Ondanks het feit dat Depp nooit schuldig werd bevonden en de acteur zei dat juist Heard gewelddadig was, mocht hij niet terug keren. Depp werd vervangen door Warner Bros, terwijl dezelfde studio verantwoordelijk is voor Aquaman 2, waarvoor de actrice wel gewoon weer mag komen opdagen.

Berichten
Rowling zorgt nu (weer) voor een probleem. In het verleden heeft ze al eens eerder haar discriminerende kijk op transgenders en transrechten uitgedragen, maar net op het moment dat de zaken leken af te koelen, is er weer een nieuw bericht van de schrijfster verschenen, dat hieronder te zien is.



Een artikel uit The Times meldt dat de politie voortaan verkrachtingen door daders met mannelijke geslachtsdelen als 'vrouwelijk' zal gaan registreren, als dat het geslacht is waarmee ze zich identificeren, zelfs als die persoon nog niet wettelijk is veranderd. Rowling vond het wederom nodig hier controversieel op te reageren, iets wat haar niet in dank word afgenomen. Dit valt Warner Bros natuurlijk ook op.

Gevolgen
Rowling is al héél wat volgers op sociale media verloren. De nodige mensen lieten weten geen Harry Potter-gerelateerd materiaal meer te lezen/te bekijken als de bedenker van de franchise zo denkt.

Hierdoor staat Warner Bros. voor een nieuw probleem. De studio kan natuurlijk niet zomaar afscheid nemen van Rowling, aangezien zij verantwoordelijk is voor de verfilmde verhalen. Het valt echter op dat ze haar rol wel flink proberen 'te beperken'.

Nét nog te zien
In de Fantastic Beasts 3-trailer is de naam van Rowling namelijk nooit te zien, behalve dan van een piepkleine vermelding in het laatste frame. Dit is echter zó klein gemaakt dat het bijna niet te lezen is. Hieronder is de afbeelding te zien waarover het gaat.


Bekijk de afbeelding

Dit is natuurlijk heel anders dan de trailers van de voorgaande Fantastic Beasts-films, waarvoor Rowling's naam altijd in koeienletters op het scherm kwam te staan.

Niet uitgenodigd
Rowling is eveneens niet uitgenodigd voor de gigantische Harry Potter-reünie, waarvoor alle grote sterren terugkeren voor de 20ste verjaardag van de geliefde franchise. Heel erg gek is dit niet, aangezien meerdere acteurs van de films zich al negatief uitlieten over Rowling.

De vraag is nu of dit nog meer gevolgen gaat hebben voor toekomstige Harry Potter en/of Fantastic Beasts-films. Wat vinden jullie van de hele situatie?

NieuwsFilm

meest populair