De lieve manier waarop Timothée Chalamet leerde over 'Dune: Part Two'

De lieve manier waarop Timothée Chalamet leerde over 'Dune: Part Two'

Dune: Part Two werd op deze manier aangekondigd bij de hoofdrolspeler.

Denis Villeneuve durfde de indrukwekkende uitdaging aan om Dune van Frank Herbert te verfilmen. De beroemde Fransman koos ervoor Arrakis in twee delen in beeld te brengen, zodat het verhaal voldoende ademruimte had en ook goed opgebouwd kon worden.

Dune was een grote hit, genoeg om Dune: Part Two te garanderen. Dat betekent dat Denis Villeneuve en zijn cast terugkeren naar de woestijn en het verhaal af mogen maken.

Dune-vervolg
Acteur Timothée Chalamet speelde de hoofdrol in Dune, namelijk die van Paul Atreides. Paul begint zijn reis in Dune als een personage dat onzeker is en niet weet wat zijn toekomst brengt, en verwordt tot een held, de Muad'Dib, een legendarisch figuur.

Villeneuve onthulde in een interview met Total Film de wijze waarop hij het nieuws bracht bij de acteur. Hij was de eerste die gebeld werd:

"Zeker, vanwege zijn ongelooflijke enthousiasme. Ik bracht bijna een jaar met Timothée door, waarin hij zei: 'Mag ik hier een beetje Muad'Dib zetten?' Ik zei: 'Nee, Timothée. Je bent nog niet de Muad'Dib'. Ik heb hem echt een jaar lang voorgehouden: 'Relax man, dit is voor Part Two'. Dus ik schreef hem een sms'je met enkel daarin: 'Muad'Dib-tijd'. En daarna was Timothée enorm enthousiast."

De nieuwe Dune-film moet in oktober 2023 te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair