M. Night Shyamalans nieuwe film 'Knock at the Cabin' wordt één lang shot

M. Night Shyamalans nieuwe film 'Knock at the Cabin' wordt één lang shot

Laat het aan Shyamalan over om weer eens iets heel anders te proberen.

M. Night Shyamalan heeft al heel wat dingen uitgeprobeerd tijdens zijn loopbaan als regisseur. Denk aan gewaagde plottwisten, 'found footage' en een trilogie over realistische superhelden. Voor zijn volgende film, Knock at the Cabin, past hij een nieuwe truc toe: de 'long take'.

Tijdens een interview met Shyamalan over het derde seizoen van zijn Apple TV+-serie Servant werd de regisseur gevraagd naar zijn werkproces. Hij liet daarop weten dat hij bij elk nieuw project een nieuwe insteek uitprobeert en dat zijn volgende film één lang shot zal worden.

Shyamalan noemde weliswaar niet de titel van de film, maar we weten al een tijdje dat dit Knock at the Cabin is, waarin niemand minder dan Dave Bautista de hoofdrol speelt.

[b]Een flinke onderneming[b]
Er bestaan natuurlijk al een aantal films die als één shot zijn opgenomen (of lijken te zijn opgenomen), maar bij die aanpak komen natuurlijk wel de nodige uitdagingen kijken. Een recent voorbeeld hiervan is natuurlijk 1917, een film die de nodige Oscars won. Hoe dit gaat werken in een (waarschijnlijke) horrorfilm van Shyamalan is natuurlijk nog de vraag.

Knock at the Cabin moet in februari 2023 de bioscopen bereiken.

NieuwsFilm

meest populair