Dus toch! 'Alita: Battle Angel' krijgt een vervolg

Dus toch! 'Alita: Battle Angel' krijgt een vervolg

Robert Rodriguez laat weten volgend jaar te beginnen.

Dat Alita: Battle Angel in de bioscoop verscheen, is ergens al een wonder. Het leek lang een van de vele projecten van James Cameron te zijn die nooit gerealiseerd zou worden, omdat hij al zijn aandacht richtte op de Avatar-franchise.

Sinds 2003 was Cameron verbonden aan Alita: Battle Angel. Het duurde zestien jaar voordat de film uiteindelijk te zien was, geregisseerd door Robert Rodriguez die daarmee zijn eerste echte peperdure blockbuster maakte.

Alita: Battle Angel-vervolg
De recensies van Alita: Battle Angel waren behoorlijk prima. Maar de box office viel tegen, met een totale verdienste van 400 miljoen dollar tegenover een budget van bijna 200 miljoen dollar.

Dat was niet genoeg om een vervolg te garanderen. Maar fans geven niet snel op en Robert Rodriguez blijkt ook nog wel aan een vervolg te denken. Sterker nog, de getalenteerde filmmaker onthulde tijdens een interview met The Hollywood Reporter dat hij een pitch wil ontwikkelen voor een vervolg.

"Jim en ik hadden het er recent nog over, en we zien het allebei nog steeds zitten. Ik zei hem: 'Laat mij Boba af maken en laten we daarna naar een pitch kijken'," aldus de regisseur.

Nu The Book of Boba Fett over minder dan twee weken op Disney+ verschijnt, is dat moment bijna aangebroken!

NieuwsFilm

meest populair