'The King's Man'-franchise moet nog veel meer prequels krijgen

'The King's Man'-franchise moet nog veel meer prequels krijgen

De Kingsman-franchise kan door wat Matthew Vaughn betreft.

Matthew Vaughn heeft bijzonder ambitieuze plannen voor de Kingsman-franchise, ook al zagen we tot nu toe pas twee R-rated blockbusters in de franchise rond Taron Egerton's Eggsy.

Na twee jaar aan uitstel staat de release van de volgende film in de franchise, The King's Man dan eindelijk gepland. Die vertelt het verhaal van het ontstaan van de organisatie. En dan is er nog een derde film gepland rond Eggsy, die het verhaal van het personage afrondt en gepland staat voor september 2022. Maar daar blijft het niet bij, want Vaughn werkt ook aan een televisieserie rond de Statesman. En er kan nog meer komen!

Meer Kingsman
Waar de twee films die tot nu toe verschenen zich allemaal in het 'heden' afspelen, geldt dat niet voor The King's Man. Die duikt juist in het verleden en dat leent zich wat Vaughn betreft voor nog heel veel nieuwe films.

"Ik zou het geweldig vinden om de geschiedenis te zien door de ogen van de Kingsman. Wat historische gebeurtenissen nemen en zoeken naar grijze gebieden. En een geschiedenis van spionage laten zien, wat heel interessant kan worden. Ik bedoel, het idee dat we een Kingsman-film tijdens de Koude Oorlog kunnen maken, en die zich in '62 laten afspelen zoals Dr. No, is geweldig," aldus Vaughn.

Hij ziet het al helemaal zitten om meerdere decennia te bekijken: "de jaren vijftig, zestig en zeventig. Maar de jaren zeventig lijken dan misschien een beetje op Austin Powers. Wie weet. De geschiedenis schrijft verhalen voor ons."

NieuwsFilm

meest populair