'Rogue One'-regisseur moest wegsluipen van de set van 'Godzilla'

'Rogue One'-regisseur moest wegsluipen van de set van 'Godzilla'

Star Wars is extreem geheimzinnig.

Regisseur Gareth Edwards moest wegsluipen van de opnames van Godzilla voor een meeting waar hij in gesprek wilde gaan over de regie van Rogue One.

De Britse filmmaker was in 2014 druk bezig met de reboot van de populaire kaiju-franchise voor Legendary Pictures en Warner Bros., en kwam daarna met de standalone-film Rogue One: A Star Wars Story, die in 2016 uitkwam met positieve ontvangst en groot financieel succes.

Heel geheimzinnig allemaal
Edwards sprak met StarWars.com in een uitgebreide terugblik op het maken van de film. Hij omschreef zichzelf als grote fan van de franchise, die niet gedacht had 't baantje ooit te zullen krijgen.

"Ik weet nog dat ik voor het eerst met [Lucasfilm's] Kiri Hart sprak aan het begin van het alles, en dat ik voor een heel geheime meeting langs moest gaan. Ik geloof dat ze met een boel filmmakers spraken, zoals ze ook deden bij The Force Awakens," begon Edwards.

"We wisten dat er een Star Wars-film zou komen, en meer zou volgen, maar niemand had nog een titel aangekondigd. Op dat moment maakte ik Godzilla net af, en waren zij bij Disney. Ik kon vanuit Warner Bros. in een kleine tien minuten naar Disney wandelen. Ik durfde niemand daarover te vertellen, want als alles goed zou gaan, zou ik een Godzilla-vervolg maken. Dus ik deed alsof ik wat eten ging halen en sprak Kiri Hart een stukje verderop."

NieuwsFilm

meest populair