Lana Wachowski legt uit waarom ze 'The Matrix Resurrections' wilde maken

Lana Wachowski legt uit waarom ze 'The Matrix Resurrections' wilde maken

Eerst zei Wachowski nog nee.

De film The Matrix Resurrections is in heel wat landen vanaf komende week in de bioscoop te zien. Tijdens de 'groene loper' première in San Francisco afgelopen zaterdag, ging Lana Wachowski in op haar redenen om terug te keren met de franchise.

Ondanks dat ze dood leken te gaan, zijn zowel Neo als Trinity terug voor The Matrix Resurrections. En dan is Lana Wachowski ook nog eens terug als regisseur, ook al zei ze enige jaren geleden nog samen met haar zus daar niet aan te trekken. Gelukkig nu wel en dus krijgen we de film eindelijk te zien. Maar wat dreef haar nou?

The Matrix Resurrections-terugkeer
"Het was niet gepland. Of op de een of andere manier bedacht. Er gebeurde iets in mijn leven en ik had wat rouw om te verwerken. En ik had al die mensen nodig die mijn ouders gekend hebben," aldus Wachowski.

Ze vertelde eerder al tijdens het International Literature Festival in Berlijn dat ze veel verliezen te verwerken kreeg de afgelopen jaren. Haar beide ouders overleden en dan verloor ze ook nog eens een goede vriend.

Ze sliep slecht en huilde veel, en "ineens ontplofte in mijn brein dit verhaal. Ik kon mijn vader en moeder niet hebben, maar ineens had ik wel Neo en Trinity, eerlijk gezegd de twee meest belangrijke personages in mijn leven." De inspiratie was "meteen geruststellen."

NieuwsFilm

meest populair