'The Matrix Resurrections': Dit is hoe Neo terugkeert in de film

'The Matrix Resurrections': Dit is hoe Neo terugkeert in de film

Lana Wachowski brengt Neo terug. Maar hoe?

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Een van de grootste vragen die fans hebben sinds de aankondiging van The Matrix Resurrections is hoe Neo (Keanu Reeves) en Trinity (Carrie-Anne Moss) nou kunnen terugkeren. Mocht je niet kunnen of willen wachten tot de bioscooprelease, lees dan vooral verder, want in dit artikel vertellen we je over hun terugkeer.

Neo en Trinity kwamen om het leven aan het einde van The Matrix Resurrections. Trinity kwam om het leven bij de crash van hun hovercraft toen ze Machine City benaderden. En Neo stierf bij het gevecht tegen Agent Smith. Hun terugkeer wordt gelukkig uitgelegd.

The Matrix Resurrections-terugkeer
Tijdens The Matrix Resurrections blijkt dat The Analyst in werkelijkheid The Architect uit de oorspronkelijke trilogie is. Hij blijkt Neo en Trinity weer tot leven te hebben gewekt en hen in de nieuwe versie van de Matrix te stoppen.

Je kan je afvragen hoe dat mogelijk is aangezien de twee helden aan het einde van de vorige film om het leven kwamen in de echte wereld, maar een van de vele vermogens van The Architect blijkt het opnieuw tot leven wekken van mensen te zijn. Het is ook niet helemaal helder waarom de twee terug moesten keren in de Matrix, maar de hint is dat de band tussen de twee sterk genoeg is om een compleet nieuwe digitale wereld te creëren waarin mensen wat meer 'volgzaam' blijven.

Ook blijkt het offer van Neo niet nutteloos te zijn geweest. Er was een periode van vrede waarin een aantal machines zelfs overliepen naar de mensheid.

NieuwsFilm

meest populair