Yahya Abdul-Mateen II voelde zich een beginner in 'The Matrix Resurrections'

Yahya Abdul-Mateen II voelde zich een beginner in 'The Matrix Resurrections'

Acteur Yahya Abdul-Mateen II is de nieuwe Morpheus.

Waar Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terugkeren naar hun rollen als Neo en Trinity in The Matrix Resurrections, wordt de rest van de cast gevuld door nieuwkomers.

Acteur Yahya Abdul-Mateen II is bijvoorbeeld te zien als Morpheus. Hij vertelde tijdens een interview hoe dat was en gaf opmerkelijk genoeg toe dat het ergens voelde alsof hij het allemaal opnieuw moest leren.

Een amateur
"Grappig verhaal. ik probeerde binnen te komen, wetend dat we een andere kant op zouden gaan en dat Morpheus een rockstar gevoel wilde overbrengen," vertelde Abdul-Mateen II tegenover ComicBook.com.

"Ik kwam langs met mijn idee en kwam met een pitch. Ik zei: 'Okay, ik weet het. Dus Morpheus, die heeft een ander kapsel, kort haar, en gaat zijn haren rood verven. En we kiezen voor allemaal toffe designs'. En Lana reageerde met: 'Hmm, okay. Anders gaan we gewoon voor kaal'. Waarop ik het nog probeerde met 'goh, dat is het tegenovergestelde van rood'. Maar ja. Het was heel collaboratief. Maar semi-collaboratief. Als ik eerlijk ben. Ik had niets te zeggen over de designs. maar zodra ik het begreep, mocht ik 't ook stylen en meer persoonlijkheid kiezen."

In de Verenigde Staten is The Matrix Resurrections al te zien. Hier in Nederland is het even afwachten wanneer de bioscopen weer open gaan.

NieuwsFilm

meest populair