Flinke tik voor 'The Matrix Resurrections'

Flinke tik voor 'The Matrix Resurrections'

En Spider-Man: No Way Home laat de kassa gewoon weer rinkelen.

Aankomende dagen mag een groot deel van de wereldbevolking een bezoekje brengen aan de film The Matrix Resurrections. Hoe meer mensen dat gaan doen, hoe hoger het box office-resultaat. In de States krijgt de scifi-actiefilm nu wel een flinke tik.

Na een wisselend ontvangst onder de critici, met 67 procent na 200 recensies, blijkt ook het publiek niet overtuigd van Resurrections. Na het zien van de film vraagt de partij Cinemascore om een waardering af te geven en het gemiddelde eindcijfer komt uit op een B- en dat is een zwakke score.

Het gevolg is dat de mond-tot-mond reclame voor de film waarschijnlijk niet zo goed zal zijn. En dat is niet zo heel gek. Hoewel de film los te kijken is, is het aan te raden om de eerste films eerst te kijken. Daarnaast wil de franchise nog wel eens verzanden in complexe praatjes waarbij de digitale wereld wordt vergeleken met de menselijke wereld.

Cinemascore in het voordeel van Spider-Man en Sing
Hieronder zie je de Cinemascores voor de vijf grootste films die nu in de States draaien of in première gaan. Spider-Man: No Way Home en de nieuwe release Sing 2 hebben de maximale A+. Nightmare Alley en The King's Man moeten het doen met B.


Spider-Man: No Way Home - A+

Sing 2 - A+

The King's Man - B+

Nightmare Alley - B

The Matrix Resurrections - B-

Overigens staat Spider-Man: No Way Home al op $813,9 miljoen en dat is meer dan de eindscore van No Time to Die. Deze score is tot en met woensdag. Het lijkt erop dat de superheldenfilm met een kleine $900 miljoen het tweede driedaagse weekend ingaat én de kerstvakantie.

Zou de Marvel-film langs de $2 miljard kunnen gaan gedurende aankomende twee weken, met nog drie weekenden?

NieuwsFilm

meest populair