Guillermo del Toro's 'Pinocchio' krijgt een heel aparte setting

Acteur Ron Perlman heeft meer info over de wereld waarin de nieuwe versie van het sprookje zich afspeelt.

Zilko Tarici 25 december 2021 11:06 in Algemeen
We weten al een hele tijd dat de legendarische regisseur Guillermo del Toro een nieuwe verfilming van Pinocchio zal maken voor Netflix. Buiten de cast weten we echter nog maar weinig over de insteek van de film.

Tijdens een gesprek met Ron Perlman, die meespeelt in zowel Pinocchio als del Toro's binnenkort te verschijnen Nightmare Alley, liet de acteur meer los over de setting van de film.

Fictie ontmoet geschiedenis
Perlman verzorgt in de stop-motion film de stem van Mangiafuoco, een 'vader van Italië' die tevens pro-fascisme is. Hij probeert Pinocchio aan zijn zijde te krijgen om voor het land te strijden. Dit concept zat ook in eerdere versies van Pinocchio maar del Toro lijkt ook een stukje geschiedenis te gaan verwerken in de film. Perlman zei er het volgende over:

"Guillermo's Pinocchio speelt zich af in het Italië van Mussolini, dus met een fascistische achtergrond. Pinocchio wordt in de film gezien als de perfecte soldaat, omdat hij geen mens is. Hij twijfelt niet aan de bevelen die hij krijgt. Hij heeft geen angsten. Hij is onkwetsbaar. Hij is alle dingen die een perfecte soldaat hoort te zijn."

Naast Perlman horen we in de film ook nieuwkomer Gregory Mann (als de titulaire pop), Ewan McGregor (als Cricket), David Bradley (als Geppetto), Tilda Swinton (als de Fairy), Christoph Waltz (als Fox and Cat), Cate Blanchett (als Dove), Finn Wolfhard (als Lampwick/Lucignolo), John Turturro (als Master Cherry), Tim Blake Nelson (als de Coachman) en Burn Gorman (als Carabininiere). Del Toro regisseert de film samen met Mark Gustafson.

NieuwsFilm