James Cameron heeft goed nieuws over zijn scifi-topfilm

James Cameron heeft goed nieuws over zijn scifi-topfilm

The Abyss krijgt eindelijk zijn 4K / Blu-ray uitgave.

Filmmaker James Cameron leverde voor Avatar heel wat mooie films af. Denk maar aan The Terminator en Aliens. Maar hij kwam ook met de scifi-thriller The Abyss met onder meer Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio en Michael Biehn.

Ter promotie van het nieuwe boek Tech Noir: The Art of James Cameron sprak Cameron met Space.com en er werd aan de regisseur gevraagd of er een high def transfer komt van The Abyss uit 1989. Die is er namelijk nog steeds niet.

De laatste uitgave die beschikbaar kwam van de film is alweer 20 jaar oud. Toen verscheen de film op DVD met de bijbehorende beeldkwaliteit. De afgelopen jaren werd er wel vaker na een goede HD-release gevraagd en toen wezen Cameron en 20th Century Studios naar elkaar. Nu is er goed nieuws.

The Abyss in beste kwaliteit
"We hebben de transfer afgerond en ik wilde het zelf doen omdat Mikael Salomon zo'n mooi werk heeft opgeleverd met de cinematografie van die film," aldus Cameron. "Dus ik heb een paar maanden geleden de high-def-overdracht voltooid, dus vermoedelijk zullen er Blu-rays verschijnen en de film zal vanaf nu met een goede transfer worden gestreamd."

Wat zeg jij? Heb jij de film gezien en zou jij The Abyss (opnieuw) kijken in high definition?


Tijdens de Koude Oorlog wordt een Amerikaanse nucleaire onderzeeër aangevallen, en zinkt naar de bodem van de oceaan. De marine vraagt de hulp van een aantal mensen die aan het werk zijn op een nabijgelegen olieplatform om de onderzeeër te lokaliseren. Terwijl de crew de missie probeert uit te voeren, komen ze enkele problemen tegen, en ontdekken ze dat ze misschien niet alleen zijn.

NieuwsFilm

meest populair