Martin Scorsese krijgt ervan langs van Tom Holland

Martin Scorsese krijgt ervan langs van Tom Holland

Holland vindt dat Marvel-films Oscars kunnen winnen.

In een vorig bericht hadden we het al over dat Sony Pictures wil dat Spider-Man: No Way Home genomineerd gaat worden in de Oscarcategorie 'Best Motion Picture of the Year'. Er zou een grote campagne gaan komen en die lijkt al te zijn afgetrapt door Tom Holland.

"Je kunt Martin Scorsese vragen of hij een Marvel-film wil maken? Maar hij weet niet hoe dat is, want hij heeft er nog nooit een gemaakt. Ik heb Marvel-films gemaakt en ik heb ook films gemaakt die in de Oscarwereld zijn besproken. Het enige verschil is dat de ene veel duurder is dan de andere," aldus Holland tegenover The Hollywood Reporter.

"De manier waarop ik het personage invul, de manier waarop de regisseur de boog van het verhaal en de personages uittekent - het is allemaal hetzelfde, alleen op een andere schaal. Dus ik vind het wel echte kunst," zei de acteur.

Andere druk bij superheldenfilms
"Als je deze films maakt, dan weet je dat - of de film nu goed of slecht is - miljoenen mensen ze zullen zien. Als je een kleine indiefilm maakt en als deze niet goed is, dan zal niemand deze kijken. Dus er zijn verschillende niveaus van druk bij het maken van films," voegde Holland toe.

"Je kunt het aan Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr. of Scarlett Johansson vragen. Zij hebben films gemaakt die Oscarwaardig zijn en ze hebben superheldenfilms gemaakt. Ze zullen je vertellen dat ze hetzelfde zijn, alleen dat ze een andere schaal hebben. En er zit minder spandex in Oscarfilms," sloot de acteur af.

Eerder noemde filmmaker Martin Scorsese de films van Marvel pretparkfilms en hij vindt dergelijke blockbusters "geen cinema". De levende legende achter vele grote films kreeg veel bijval, maar ook kritiek uit vooral uit de hoek van de mensen die betrokken zijn bij Marvel-films.

NieuwsFilm

meest populair