Dit personage was verboden terrein voor 'Solo: A Star Wars Story'

Dit personage was verboden terrein voor 'Solo: A Star Wars Story'

Boba Fett mocht niet gebruikt worden.

In 2018 verscheen Solo: A Star Wars Story in de wereldwijde bioscoopzalen. De tweede spin-off in het grotere Star Wars Universe focust zich op de jonge Han Solo en bracht ook heel wat andere bekende personage uit de originele trilogie terug naar het witte doek.

Een personage dat niet gebruikt mocht worden in Solo van regisseur Ron Howard is Boba Fett. Scriptschrijver Jonathan Kasdan sprak erover met The New York Times. Hij had Fett graag in Solo gebruikt, maar Disney had andere plannen.

Kasdan onthulde dat hij van Lucasfilm te horen kreeg dat hij Boba Fett verboden terrein was, aangezien het personage "elders in ontwikkeling was". Overigens gingen die "plannen elders" niet door.

Film over Boba Fett gecanceld
Lucasfilm werkte aan een Boba Fett-film met regisseur Josh Trank, maar na het floppen van Solo ging de stekker uit dat plan. Dat zou het geval zijn geweest voor een film met Obi-Wan (Ewan McGregor). De plannen verdwenen uiteraard niet het het boekje.

Ondertussen is duidelijk dat we binnenkort op Disney+ de serie The Book of Boba Fett krijgen te zien en waarschijnlijk in de zomer van 2022 verschijnt op de streamingdienst de serie Obi-Wan Kenobi. Heb jij zin in The Book of Boba Fett?



NieuwsFilm

meest populair