'Kingsman'-franchise wordt nog veel ambitieuzer als Matthew Vaughn zijn zin krijgt

'Kingsman'-franchise wordt nog veel ambitieuzer als Matthew Vaughn zijn zin krijgt

Dan moeten de films nog wel beter scoren aan de box office.

Matthew Vaughn vertelde enige tijd geleden dat als het aan hem ligt, de Kingsman-franchise straks uit ten minste zeven bioscoopfilms en een televisieserie bestaat. Het hele ondernemen wordt met enige scepsis aanschouwt maar dat weerhoudt de regisseur en bedenker van de franchise er niet van om plannen te blijven maken.

De vraag is in hoeverre de plannen van Vaughn gerealiseerd gaan worden. Immers is de franchise nu in handen van Disney en is The Mouse House bepaald geen studio die bekend staat om zijn R-Rated actieblockbusters. Tegelijk mag Vaughn volgend jaar september wel beginnen met de vierde film in de franchise.

Heel ambitieuze plannen
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter hintte Vauhgn op de ambitieuze toekomst. Die blijkt vervolgfilms, prequels en televisieseries te beslaan. En dat allemaal tegelijk.

"In de ideale wereld maken we volgend jaar Kingsman 3. Dat is het einde van het Eggsy-Harry verhaal. Die staat helemaal klaar. COVID heeft ons wat vertraagd, maar we zijn klaar om volgend jaar op te nemen. En we zouden een vervolg op The King's Man willen maken, dat draait om het eerste decennium van het Kingsman-agentschap met de personages die je in deze film ziet."

En er is meer in de maak: "Als we met die twee projecten door kunnen, zien we het wel zitten om de spin-off Statesman als serie te maken. Ik hield van Loki, maar we willen tegelijk niet al te arrogant of hebzuchtig worden om te denken dat we hier oneindig mee door kunnen. Er komt meer als het publiek daarom vraagt. Dus de tweede The King's Man is bijna klaar om te gaan, maar Kingsman 3 is echt klaar voor de start. Dat worden de volgende twee projecten, maar we doen het stap voor stap."

NieuwsFilm

meest populair