Javier Bardem had een specifieke eis voor zijn rol in 'Skyfall'

Javier Bardem had een specifieke eis voor zijn rol in 'Skyfall'

De acteur wilde in beeld zijn terwijl we het iconische Bond-deuntje horen.

Javier Bardem nam het in 2012 op tegen Daniel Craig's James Bond in Skyfall. Het is een hele eer om eens op te mogen duiken als schurk in een 007 film, maar Bardem had wel een bepaalde eis.

In Skyfall speelt Bardem Raoul Silva, een voormalige MI6-agent. Tijdens een recent interview blikt Bardem terug op zijn rol, iets dat volgens hem een hele speciale en bijna surrealistische ervaring was.

Samenwerken
"Werken met regisseur Sam Mendes is echt een geschenk" begint de met een Oscar bekroonde acteur. "Het was echt geweldig. Ik stapte dan ook een dag op Sam af om hem het volgende te zeggen: 'Sam, ik wil je even laten weten dat ik van je hou. Bedankt dat je me deze kans hebt gegeven, maar ik wil je toch nog om een gunst vragen'..."

Zo vervolgt Bardem: "'Ik weet dat de iconische James Bond muziek gebruikt zal worden wanneer Daniel te zien zal zijn, en zo hoort het ook, maar laat de Bond-muziek ook horen wanneer ik op het scherm ben te zien alsjeblieft'. Hij ging er mee akkoord!"

Scene
In de film krijgen we dan ook de iconische muziek te horen nadat Bond naar een verlaten eiland reist waar Silva zich schuilhoudt. Bond waarschuwt MI6 en de muziek speelt zich af terwijl de helikopters in een scene boven Bardem's personage vliegen.

Het past sowieso goed bij zijn personage, aangezien Silva eigenlijk helemaal niet zo veel verschilt van Bond. Ook hij was een van de beste geheimagenten, maar hij werd in het verleden tijdens een missie in de steek gelaten door M. Hij zint dan ook op wraak, maar daar wil Bond natuurlijk een stokje voor steken.

NieuwsFilm

meest populair