Salaris Tom Holland stijgt waanzinnig voor 'Spider-Man 4'

Salaris Tom Holland stijgt waanzinnig voor 'Spider-Man 4'

Maar hij is nog geen gevestigde Blockbuster-naam.

De films waarin Tom Holland te zien was als Spider-Man hebben op Spider-Man: Homecoming na allemaal meer dan $1 miljard opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Het recente Spider-Man: No Way Home voegde zich afgelopen weekend bij de vele successen.

Naar verluidt is het contract van Holland met Sony Pictures ingelost en mag de acteur weer in onderhandeling met zijn opdrachtgevers. Net als vele van zijn voorgangers kan hij eisen stellen aan de hoogte van zijn salaris.

Enorme salarisboost voor Tom Holland
Volgens Variety kon hij voor het Spider-Man succes minder dan $1 miljoen per filmrol vragen. Op dit moment zou hij $2 - 5 miljoen voor kleinere filmrollen kunnen vragen en zo'n $10 miljoen voor de hoofdrol in een blockbuster, zoals de Marvel-films.

Opvallend is dat Holland meer kan vragen aan streamingdiensten. Volgens Variety hebben die diensten meer geld te spenderen. Aan bijvoorbeeld Netflix zou hij een paycheck kunnen vragen van $20 miljoen.

Grote Marvel-deal
Uiteraard is dit de betaling vooraf. In de deal die Holland hoogstwaarschijnlijk sluit met Sony Pictures voor een terugkeer in het Spider-Man Universe zal hij ook een deel van de winst van zijn films willen opeisen. Dit kan oplopen tot 15% van de winst.

Een nadeel voor Holland is dat niet alleen zijn naam de franchise verkoopt. Vooral het label Marvel trekt mensen naar de bioscopen. Dit weet Sony ook. Daarnaast weten Hollands andere films niet altijd goed te scoren. Denk aan de zwakke films Chaos Walking en Cherry uit 2021.

Volgend jaar zien we Holland in Uncharted, niet per se een film die de bioscopen vol laat stromen.

NieuwsFilm

meest populair