'The Matrix 4' kwam er bijna zonder regisseur Lana Wachowski

'The Matrix 4' kwam er bijna zonder regisseur Lana Wachowski

The Matrix 4 was er gekomen met of zonder Wachowski.

Warner Bros. overwoog The Matrix Resurrections zonder betrokkenheid van Lana Wachowski te maken. Wachowski en haar zus Lilly werden beroemd met hun werk aan de franchise en maakten drie films. Vervolgens nam Lana het in haar eentje open.

Dat deed ze nadat ze jarenlang samen met haar zus een duidelijk 'nee' had gezegd over een vierde deel in de franchise. Pas toen de twee hun ouders verloren, en Lilly haar rouw probeerde te verwerken door een verhaal te schrijven over de twee geliefde personages, verwerd die 'nee' tot een 'ja'.

Vierde Matrix-film maken
Producent James McTeigue gaf tijdens een interview met de site Collider toe dat Warner Bros. overwogen heeft een vierde film zonder de Wachowski's te maken. Maar toen Lana met een idee kwam, ging de studio snel akkoord.

"Ik denk dat als je een franchise hebt met zoveel potentieel, er altijd gekeken wordt naar de mogelijkheid van een nieuwe film. Het is hetzelfde als het Marvel-universum dat zich herhaalt en herhaalt. Of je nou Spider-Man, Iron Man of Thor hebt. Er is altijd het potentieel om die films een update te geven, omdat er geld verdiend kan worden," aldus McTeigue.

"Er waren dus inderdaad versies. Maar ze hadden niet de juiste gevonden. Dus toen Lana langs kwam en zei: 'Luister, ik wil er eentje maken', gingen ze natuurlijk met haar mee."

NieuwsFilm

meest populair