'The Matrix Resurrections' heeft een groot plotgat rond dit personage

'The Matrix Resurrections' heeft een groot plotgat rond dit personage

Niet alles rond The Matrix Resurrections lijkt even logisch.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Een van de belangrijkste plotelementen van The Matrix Resurrections is misschien wel het grootste plotgat in de film. Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwe film in de franchise.

De nieuwe film in de franchise brengt Neo en Trinity terug. Zestig jaar na de conclusie van de vorige film zijn ze terug en leven ze allebei weer in de Matrix. Ditmaal een veel sterkere Matrix dan eerst. De film omvat heel wat meta-commentaar op de franchise en verkent wat het betekent voor regisseur Lana Wachowski om het verhaal opnieuw te verkennen, ondanks dat ze dacht dit nooit meer te zullen doen.

The Matrix Resurrections-terugkeer
Lang nadat hij zijn leven opofferde om een vrede te bewerkstelligen tussen de mensen van Zion en de machines die over de wereld heersen, ontwaakt Neo uit een nieuwe Matrix om te ontdekken dat hij en Trinity hersteld zijn door de machines. Hun liefde wordt gebruikt om aan de energiebehoefte van machines te voldoen.

Het proces van resurrectie is bewerkstelligd door 'resurrection pods', die ontworpen waren door het programma Rama Kandra (de vader van Sati). Neo en Trinity werden weer tot leven gewekt doordat hun interne broncode opnieuw geactiveerd werd - het digitale DNA dat hun identiteiten vormen.

Hoe dan?
De vraag is hoe. Neo was makkelijk terug te brengen want zijn lichaam was nog intact. Trinity was echter dood gegaan als gevolg van de metalen palen die haar lichaam doorboorden nadat ze de hovercraft van Niobe crashte. De vraag rijst hoe haar lichaam helemaal teruggebracht kon worden. Ook omdat zij - in tegenstelling tot Neo - niet de bizarre code van The One bij zich droeg.

Een plausibele reden wordt neergelegd door The Analyst, die vertelt dat het terugbrengen van Neo en Trinity "gestoord duur, een beetje als het renoveren van een huis" was. De nieuwe versie van de Matrix leunde op de liefde van de twee om stabiel te blijven en Trinity was net zo belangrijk qua code als Neo.

Aan het einde van de dag is het 'hoe' van de terugkeer minder belangrijk. Vooral de manier waarop Neo en Trinity omgaan met hun tweede kans op een leven is van belang.

NieuwsFilm

meest populair