Wist je dat: Obi-Wan Kenobi oorspronkelijk veel gruwelijker aan zijn einde kwam?

Wist je dat: Obi-Wan Kenobi oorspronkelijk veel gruwelijker aan zijn einde kwam?

'A New Hope' zat bijna op het niveau van 'Saw'...

Elke doorgewinterde Star Wars-fan kent het iconische duel tussen Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness) en Darth Vader in A New Hope, de film uit 1977 die een franchise startte en het debuut vormde van één van de meest legendarische rekwisieten aller tijden; de lightsaber.

Zodra Obi-Wan het groene blauwe zwaard van zijn voormalige pupil Anakin Skywalker (nu Darth Vader) aan diens zoon Luke (Mark Hamill) geeft, zagen kijkers al hoe gevaarlijk het wapen was.

Tegen het einde van de film werd Obi-Wan geconfronteerd door Vader en ja hoor, de leerling doodde zijn voormalige meester met zijn eigen bloedrode zwaard. Die dood was echter bijna veel gruwelijker.

Het duel was de perfecte manier voor het goede om aan het eind te zegevieren over het kwaad, maar vanuit het niets hief Obi-Wan zijn zwaard op en liet Vader hem horizontaal doormidden snijden. Obi-Wan verdween en keerde later in de sequels weer terug als Force Ghost.

Fragment
In de roman van A New Hope staat iets anders beschreven. Er staat dat Vader "naar voren sprong, een schijnbeweging maakte en vervolgens met de lightsaber in een dodelijke neerwaartse boog sloeg".

Alleen werd Obi-Wan op deze manier verticaal doormidden gehakt waardoor zijn gezicht in tweeën gespleten zou worden.

Dit werd eerst ook in het script overgenomen. Waarom schrijver en regisseur George Lucas ervoor koos om dit uiteindelijk te veranderen, is onbekend, maar het had de scène wel schokkender gemaakt.



NieuwsFilm

meest populair