Hoe 'No Time to Die' je compleet op het verkeerde been zette

Hoe 'No Time to Die' je compleet op het verkeerde been zette

No Time to Die deed ons denken aan een bekende schurk.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

No Time to Die is een Bond-film die de franchise duidelijk viert. Dat wisten we als kijker al en even werd gedacht dat het een remake van Dr. No zou kunnen zijn. Fans dachten zelfs even dat Safin, de grote slechterik, Dr. No zou moeten zijn.

Dat is niet het geval, vertelde regisseur Cary Fukunaga al eens tijdens een interview. Maar er zijn heel wat aspecten in de marketing die hinten op een iets ander verhaal, waarmee de gedachte in elk geval niet heel vreemd is.

Dr. No?
De 25ste Bond-film heeft heel wat verwijzingen naar momenten die doen denken aan eerdere films in de franchise. In het begin zie je hoe een gemaskerde Safin de vrouw van Mr. White vermoordt en probeert z'n dochter te doden. Zij schiet hem echter neer en lijkt zijn dode lichaam het ijs op te slepen. Waar zijn hart zit zie je een kogelwond, maar hij staat ineens weer op.

Dat doet denken aan de eerste tegenstander van Bond: Dr. No, die opmerkelijk genoeg z'n hart rechts in z'n borst had in plaats van links. En net als Dr. No een eigen locatie heeft, geldt dat ook voor Safin.

Uiteindelijk is het echter zo dat de Bond-film terugverwijst naar elementen van vooral de laatste films met acteur Daniel Craig[url]. Fans gingen hier natuurlijk ook vanuit. Duidelijk is dat de Bond-film nadruk legde op het verleden van 007. Maar misschien net iets anders dan je direct zou denken.

Overigens kwam de speculatie deels voort uit acteur [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/91652]Rami Malek
, die tijdens interview vertelde dat zijn personage Safin "niet is wie hij lijkt". "Ik moet extreem voorzichtig zijn, en kan eigenlijk niet over het personage spreken." Malek vertelde ook: "Er is echt een terugkeer van Ian Fleming's interview op deze film". Dat soort teases betaalden zich uiteindelijk niet uit.

NieuwsFilm

meest populair