Monstersucces 'Spider-Man: No Way Home' levert Sony bakken met geld op

Monstersucces 'Spider-Man: No Way Home' levert Sony bakken met geld op

600 miljoen dollar in 't laatje!

Sony Pictures lijkt bakken met geld te gaan verdienen aan Spider-Man: No Way Home. De film staat als eerste sinds december 2019 boven een opbrengst van 1 miljard dollar.

Slechts 12 dagen had Spider-Man: No Way Home nodig om die grens te bereiken. Een knappe prestatie, want zo zou je bijna denken dat het weer helemaal normaal is met de bioscoopsector. Helaas is dat niet zo, maar het is een bemoedigend teken.

600 miljoen dollar
Spider-Man: No Way Home verdiende in 12 dagen tijd al 1,057 miljard dollar. Op basis van berekeningen van Deadline zal Sony daarmee al 242 miljoen dollar overhouden aan het monsterproject dat het samen met Marvel Studios maakte.

Maar de verwachtingen zijn hoger, stukken hoger. Spider-Man: No Way Home lijkt volgens de laatste voorspellingen uit te komen op een box office van 1,75 miljard dollar. Spider-Man: No Way Home zou als dat het geval is, maar liefst 610 miljoen dollar kunnen opbrengen voor Sony.

Sony investeerde trouwens ook hoge bedragen in de film. Er ging zo'n 200 miljoen dollar in de productie zitten en 248 miljoen dollar in de wereldwijde marketing van de film. Als je alle verplichtingen van de studio meetelt, waaronder aan samenwerkingspartners, kom je uit op 610 miljoen dollar voor de studio.

Dat is meer dan Disney bijvoorbeeld overhield aan Avengers: Infinity War (500 miljoen dollar) en Sony aan Spider-Man: Far From Home (339 miljoen dollar).

NieuwsFilm

meest populair