Dit zijn de beste films van 2021 als je naar 't aantal awards kijkt en nee, de winnaar is niet wie je denkt

The Power of the Dog scoort het best.

2021 nadert zijn einde. Filmkijkers wereldwijd kunnen terugkijken op een interessant en opvallend filmjaar dat behoorlijk grote ups en downs heeft gehad.

Rotten Tomatoes, de grootste recensie-aggregator voor films en televisieseries, is behoorlijk betrouwbaar gebleken in het peilen van de meningen. Maar de site lanceert ook elk jaar weer een lijst met de films die in aanmerking komen voor de meeste prijzenceremonies. Het gaat dan om nominaties, maar ook om overwinningen. Uit die lijst komt een opvallende film naar voren.

De meest genomineerde en beloonde film
Op moment van schrijven is The Power of the Dog, een western die geregisseerd is door Jane Campion en een hoofdrol heeft voor Benedict Cumberbatch, de nummer één. De film kwam in november uit en won maar liefst 68 prijzen. Bovendien is de film genomineerd voor nog heel wat andere awards, waaronder zeven prijzen bij de Golden Globe Awards en tien nominaties bij de Critic's Choice Awards.

De nummer twee op het lijstje is Dune, de spektakelfilm van regisseur Denis Villeneuve. Die film won er 21 en lijkt een van de grote kanshebbers voor het jaarlijkse prijzengala. Dune werd door bijvoorbeeld de National Board of Review tot een van de tien beste films van het jaar bestempeld.

De nummer drie is Licorice Pizza, een coming-of-age komedie-drama met 17 overwinningen en geregisseerd door Paul Thomas Anderson.

Check de volledige lijst op RottenTomatoes.

NieuwsFilm

meest populair