Is 'The Matrix Resurrections' wel een succes op streaming en bij illegale downloaders?

Is 'The Matrix Resurrections' wel een succes op streaming en bij illegale downloaders?

The Matrix Resurrections blijkt niet zo'n heel grote hit.

De film The Matrix Resurrections kwam op dezelfde dag als de bioscooprelease in de Verenigde Staten ook op streamingdienst HBO Max te staan. Daar blijkt dat de streamingcijfers niet fantastisch zijn. Wel was de film van regisseur Lana Wachowski een groot succes bij online piraterij.

De eerste vijf dagen aan de Amerikaanse box office waren bepaald geen succes. De film leverde slechts 22,5 miljoen dollar op aan de box office. De rest van de wereld deed het beter, met een prima 44,2 miljoen dollar. Daarmee staat het totaal op 66,7 miljoen dollar. Maar de film lijkt geen groot succes te worden en stevent af op de rode stempel 'flop'.

The Matrix Resurrections op HBO Max
Deadline meldt nu op basis van streamingdata van Samba TV dat de nieuwe film van regisseur Lana Wachowski door 2,8 miljoen smart TV huishoudens bekeken werd in de Verenigde Staten op HBO Max.

De filmrelease deed het daarmee minder goed dan Godzilla vs. Kong, dat debuteerde met 3,6 miljoen kijkers in dezelfde periode. Daarmee doet The Matrix Resurrections het in alle opzichten slechter dan die monsterfilm, want die was in de Verenigde Staten goed voor 48,1 miljoen dollar aan de box office.

Los van die bepaald niet overweldigende box office en streamingcijfers, was The Matrix Resurrections wel een succes bij online piraten. In de week van 20 december was het namelijk de meest illegaal gedownloade film.

NieuwsFilm

meest populair